Blog post background

Minecraft

ТОП 10 Най-популярни Minecraft плъгини през 2024

Създадено от Aron Kõrgemäe
31 октомври 2023 г.
Гледания: 0
Blog post leading image

Да разгледаме топ 10 най-популярни плъгини за твоя Minecraft сървър!

Minecraft, играта за която всички сме чували и повечето от нас са играли. Дори да си играл само на Vanilla версията, е много вероятно да си чувал за плъгини или модове.
Vanilla версията - е оригиналната, немодифицирана версия за Minecraft, директно от Mojang Studios.
Plugin (или плъгин) е добавка която може да се слага на Minecraft сървъра ти и да модифицира играта, за да я направи още по-интересна и креативна.
Днес ще разгледаме едни от най-популярните Minecraft плъгини.

1. EssentialsX

Този плъгин предоставя широк набор от основни команди и функции в допълнение към стандартната Minecraft, включително телепортация и команди като warp, sethome, mute, jail, kit, heal, управление на икономиката и много други — той помага да се управлява сървъра по-лесно и е много често използван.

2. WorldEdit

Ако сте малко по-опитен Builder, сте чували със сигурност за WorldEdit. Този плъгин е мощен инструмент за строителство, който спестява тонове време в проекти от всякакъв мащаб. С него можете да копирате, поставяте и модифицирате терена и структурите на world-a (Света в играта). Наистина ви спестява десетки часове ръчен труд.

3. Vault

Всеки мултиплейър сървър има нужда от икономика — тук идва ролята на Vault. Vault предоставя основа за други Economy плъгини, гарантирайки безпроблемна интеграция и стабилна валута в играта.
Бележка: Когато инсталирате някой плъгин е възможно той да изисква някой друг плъгин, за да функционира. (Това се нарича Dependency)
Например Vault се изисква от EssentialsX за prefix/suffix опциите.

4. Dynmap

Някога искали ли сте да видите картата на сървъра и къде са играчите във вашия свят? Е, dynmap е уеб-базиран плъгин за карти, който позволява на играчите да разглеждат света в реално време. Той предоставя интерактивна карта на вашия сървър, включително маркери, местоположения на играчите и дори интеграция с чат!

5. McMMO

Включването на RPG елементи във вашия Minecraft сървър винаги е яко. Плъгинът McMMO предлага система за нива за различни умения, което прави добива на дадени ресурси, битките и други дейности по-интересни, като ви дава възможност да се подобравяте в тях.

6. GriefPrevention

Помня дните, когато играех Minecraft с приятелите си и винаги свършваше с това, че разрушавахме къщите на всеки друг... GriefPrevention ви помага да защитите дадена земя и да предотвратите това, като гарантира, че вашият труд остава непокътнат.

7. ChestShop

Ако управлявате сървър с някаква вградена икономика, то ChestShop е задължителен. Този плъгин позволява на играчите да създават свои собствени магазини използвайки сандъци — можете да купувате, продавате и участвате в пазарлък с други играчи.

8. LuckPerms

LuckPerms е гъвкава и супер удобна система за управление на правата и ранговете. Ако планирате да имате различни рангове във вашия сървър (напр. VIP, Модератор, Собственик, Admin и т.н.) с конкретни права за всички тях, това е напълно осъществимо с LuckPerms.

9. Citizens (NPCs)

Citizens се категоризира като плъгин за roleplay или adventure игри. Плъгинът ви позволява да създадете персонализирани NPC-та с които да водите диалози, да контролирате поведението им или да им добавяте команди, за да направите сървъра по-интерактивен и интересен.

10. Multiverse-Core

Ако искате да конфигурирате сървъра си с няколко свята, било то, за да добавите по-интересни светове за играчите или за да имате място където да подготвите новите главни постройки на сървъра, то Multiverse-Core е много популярен и също така отличен избор. Той ви позволява да създавате и управлявате множество светове, където всеки свят има свои собствени настройки и характеристики.

Тези 10 плъгина се използват най-често от публичните Minecraft сървъри. Ако имате ваш сървър и търсите начини да подобрите играта за вашите играчи то тези плъгини са един отличен старт.

За да направите сървъра си още по-уникален препоръчваме да се разровите и намерите уникална комбинация от плъгини и функции подходящи за сървъра ви!

Може да търсите плъгини в платформи като SpigotMC и BuiltByBit.
Въпреки че има хиляди безплатни плъгини знайте, че някои по-интересни и сложни могат да бъдат и платени ;)


Разбери как да добавиш плъгин на сървъра си от тук -> Добавяне на Plugin | Mazen Knowledgebase

Вземи сървър на Minecraft

Интересуваш ли се от хостинг на Minecraft?

Научете повече

Какво да прочета след това:

5 най-добри начина за реклама на Minecraft сървър през 2024 година
Minecraft Java Edition v1.20.2: Какво ново?
Join our discord

Сподели поста