Blog post background

Minecraft

Как да мигрирате "Vanilla" света ви във вашия Minecraft сървър

Създадено от Aaron Kõrgemäe
29 януари 2024 г.
Гледания: 0
Blog post leading image

В това ръководство ще ви научим как да мигрирате вашият свят от обикновена Vanilla версия към Paper. Ако имате локален свят на вашия компютър той също се води Vanilla и този блог пост ще ви помогне!

Стъпка 1: Стъпки преди миграцията

Да разгледаме предварителните стъпки, които следва да предприемете, за да гарантирате безпроблемна миграция.

  1. Резервни копия, златното правило при всяка значителна промяна във вашия свят на Minecraft: Винаги създавайте резервни копия.
  2. Съвместимост на версията, вашият сървър трябва да използва същата версия на Minecraft като тази на която е създаден вашият Vanilla свят.
  3. Съображения за модпаци, ако сте играли на Vanilla с модпак или някой мод на вашия компютър, който модифицира света и предметите в него, трябва да имате предвид че миграцията към Paper може да не е успешна

Стъпка 2: Подготовка на света за миграция

  1. Започнете като намерите папката със света ви в директорията на вашата инсталация на Minecraft.
  2. Вътре ще намерите различни файлове и подпапки, включително файла level.dat (който съхранява настройките на света), и папки като region (където се съхраняват world данните). Ако сте играли в други измерения като The Nether или The End, те ще бъдат в папки, наречени DIM-1 и DIM1, съответно в същата world папка.
  3. Направете копие на цялата тази папка. - Много важна стъпка

Компресирането на папката със света ви (например в ZIP файл) прави процеса на миграция по-гладък и по-бърз.

Стъпка 3: Процесът на миграция

Този процес включва поредица от стъпки, които ще гарантират правилното качване и конфигуриране на света ви на сървъра.

Качване на света на вашия сървър

  1. Влезте в контролния панел на вашия сървър.
  2. Навигирайте до файловия мениджър на сървъра.
  3. Намерете опцията за качване на файлове (препоръчително е чрез SFTP, данните за които се взимат от Setting опцията) и изберете вашия компресиран world файл.
  4. След като го качите го разархивирайте.
  5. Преместете DIM-1 в папката /world_nether.
  6. Преместете DIM1 в папката /world_the_end.
  7. И ги махнете от world папката.

Настройване на настройките на сървъра

  1. Във файла server.properties открийте настройката за името на света. Променете я, за да съответства на името на папката на вашия качен свят (променяйте я само ако искате world папката ви да не е с име world).
  2. След като промените името на света, рестартирайте сървъра си, за да приложите промените. Сървърът ви вече ще зареди вашия качен свят.

Последни проверки

  1. Влезте във вашия сървър и проверете, че всичко от вашия свят е мигрирало успешно. Обърнете специално внимание на всякакви персонализирани настройки или модове, които имате във вашия ванилов свят.
  2. Може да създадете ново резервно копие сега, след като светът ви е на сървъра и е успешно мигриран. Това служи като предпазна мярка срещу бъдещи проблеми.

Поздравления! Успешно мигрирахте вашия Vanilla свят във вашия сървър на Minecraft на Paper. Поканете приятелите си и се забавлявайте!

Стъпка 4: Обичайни проблеми и решения

Дори с внимателна подготовка, мигрирането на вашия свят на Minecraft във вашия сървър може да има някои предизвикателства. Ето обичайните проблеми, с които може да се сблъскате и как да ги решите:

Проблеми с Nether и END

  • Проблем: След миграцията може да откриете, че Nether или The End не се зареждат правилно.
  • Решение: Това често се случва поради разликите в структурата на папките между Vanilla и софтуера на сървъра като Spigot или Paper. Уверете се, че папките за тези светове(DIM-1 за Nether и DIM1 за The End) са поставени правилно в папките на света на сървъра. (world_the_end и world_nether)

Липсващи блокове или сървъра не се стартира

  • Проблем: Определени блокове или функции от Vanilla света липсват на сървъра. Или той изобщо не се стартира.
  • Решение: Това може да се дължи на несъответствие на версиите или липса на модове/модпакети. Уверете се, че сървърът работи със същата версия на Minecraft.

Корупция на света

  • Проблем: В редки случаи светът може да не се зареди правилно, което указва на корупция.
  • Решение: Тук идва роля вашето резервно копие. Възстановете света от резервното копие и опитайте миграционния процес отново, като проверите всяка стъпка внимателно.

Надяваме се, че това ръководство ви е било полезно при мигрирането на вашия ванилов свят във вашия сървър на Minecraft. Ако имате въпроси или се нуждаете от допълнителна помощ, не се колебайте да се свържете с нас.

Вземи сървър на Minecraft

Интересуваш ли се от хостинг на Minecraft?

Научете повече

Какво да прочета след това:

Как да използваме вградения Anti-Xray на Paper?
ТОП 10 Най-популярни Minecraft плъгини през 2024
5 най-добри начина за реклама на Minecraft сървър през 2024 година
Join our discord

Сподели поста